Om Weimaraneren

WEIMARANEREN er en alsidig kontinental jagthund der er under gruppe 7 for stående jagthunde.
Weimaraneren tilhører FCI-standard No99.  Dens oprindelses land er Tyskland fra Weimar Republiken og man kan følge den fra de første stambøger fra 1891. I 1897  blev Weimaraner Klub e.V. grundlagt.
Dansk Weimaraner klub blev stiftet i 1961.

Racen findes i 2 hårlags varianter - den korthåret der er mest udbredt og så den langhårede. 
Der er samme krav til begge varianter jagtligt og kun på udstilling adskiller disse sig så i pels og kupering. Kun den korthåret må kuperes af dyrlæge og her i huset bliver de det inden for få timer efter fødsel da nervebanerne ikke er helt "vågnet".
Hvalpene er lyse, de fleste stribede og oftest sølvgrå ved fødslen og mange skriver denne farvekode i stambøgerne. Reelt er der kun få "ægte sølvgrå".
Så at sige alle skifter farve senere i hvalpealderen og op og det er netop årsagen til Tyskerne ikke "farvelægger" den enkelte før de kommer på deres første (og ofte eneste) udstilling. Der får de prædikatet indført i stambogen og det følger hunden resten af livet.  I Danmark skal papirerne gerne være DKK i hænde inden hvalpen er 3 uger gammel og derfor får de fleste ikke den korrekte betegnelse.

Det er (skal være) en alsidig letført all round hund der bruges både før og efter skuddet. Den er normalt let dresserbar, meget dedikeret sin ejer og familie men samtidig en hund der kan arbejde selvstændigt med et stort drive og passion. Den har temperament overfor rovvildt som ræv og vildsvin fx. men generelt ikke overfor andre hunde eller mennesker. 
Kravet er en moderat og konsekvent opdragelse for at få det optimale ud af sin grå følgesvend. Uden træning og aktivering er det slet ikke en jagthund man skal have.
Omkring efterskudsarbejdet er den også fremragende til Schweiss, al form for apportering, vandarbejdet volder normalt heller ikke de store problemer. Ligeledes er den standfast og en uvurderelig "kollega" på marken som søger systematisk af og styres af en fremragende næse. 
Desuden er den letomstillelig fra mark, eng til mose, krat og skov.

Hjemme passer den på sin familie og hjem, Mine vogter desuden "deres bil" - ude er der intet og de er kontaktsøgende med så at sige alle mennesker.

Der skal være tydelig kønspræg mellem tæver og hanhunde.
Tæver ligger mellem 57-65 og hanhunde  59-70
De er muskuløst og atletisk bygget med elegante og jordvindende bevægelser. Næsepartiet er en anelse længere end skalle og skal stå i mål til hinanden og give et harmonisk udtryk. Hovedet skal være ædelt skåret og læberne skal have passende moderat dybde  dvs ikke stramme eller for hængende.
Øjnene er fra lyse til mørkere ravfarvede. Hvalpe har blå øjne men allerede ved 4 ugers alderen skifter de nuance.
Mindre hvid brystplet samt lidt på tæer er tilladt - andre steder på kroppen, fx hals og bug,  er det diskvalificerende. 
Brystet skal være med synlig/mærkbart brystfremspring og skulderen godt vinklet.
Ryggen er stærk og rimelig lige - den skal ikke skråne som Schæferen fx og den har halen ansat lidt lavere end andre racer.
Underlinjen må ikke være opknebet.
Stærke velvinklede ben med god muskulatur - samlede poter med de karateristiske for racen længere midtertæer. Bevægelserne er flydende med et godt afspark.

STANDARD på engelsk

STANDARD på Tysk incl ideal højde beskrevet

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.02 | 01:29

Rigtig fin og informativ hjemmeside.
Her kan man da se hvilken hund det er og
hvad den kan bruges til.

...
20.09 | 19:09

Hej Linda

Det er ikke mig der har skrevet det.
Hvis jeg har det bedre næste år finder jeg ud af noget -
men kun for afkom her fra huset - pluds/minus

Knus

...
20.09 | 10:24

Hej igen

Det kan være du så skal få det rettet under AKTIVITETER på DWK's hjemmeside..? For der står du planlægger marktræning i august/september..?

Knus

...
07.09 | 11:30

Hejsa Linda
Beklager - jeg orker det ikke.

Knus retur

...
Du kan lide denne side